Friday, 30 November 2012

sambungan3(5s@h@b@t bermul@!)


kring!!!!!!!!!!

bunyi loceng tibanya waktu rehat pun berbunyi....

suasana sunyi kini menjadi kacau bilau...

makcik makcik telah pun bersedia melayan karenah murid2...

murid2 berlari gembira kerana perut mereka sudah berbunyi......

dan bau kelazatan keenakan makanan seperti Kedai makanan yang mereka kagumi....




2 orang kawan ini yang dari tadika hinggalah sekolah rendah....perbualan yang tidak terhenti henti...

Azlan:alia.......

suara nada lembut yang dilantarkan oleh azlan...

"huh....buang masa jer...."kata alia dgn marah...

"sorrylah....manalah aq dengar...dahlah aq datang lambat tadi..."kata azlan

"okey lah aq mintak maaf gak sebab marah2 ko x tentu hala"....

"yeay....ok ptg ni aq belanja ko makan cendol pak dollah tu...."kat azlan

"orait!!aq nk cendol aiskrim spesel tau!!"mata alia yang bersinar2 kedengaran...

"erm......okeylah....tapi sebelum tu..."

"sebelum???"kata alia

"kita pergi makan dulu"kata azlan kerana perutnya yang berbunyi...

"jom"

selesai sudah perbualan antara 2 kawan ini....

bersambung...

Saturday, 24 November 2012

5S@h@b@t Bermula!!

alamak tingal 1 minit jer lagi!!

ceeppaattttt!!!!!azlan berlari seperti "supersonic"....

Tiba di kelas...

fuh......keluar peluh apabila berlari...

sebelum azlan duduk....kedengaran seseorang berbisik....

"psst!!psst!!azlan!!!...."

"siapa yang berbisiktu...ermmm...biarlah.."

"woi azlan!!ni aq lah alia ni!!"

"ehem!!"kedengaran suara garau...lalu memegang bahu alia yang mengigil itu...

"alia pergi berdiri dekat luar sekarang!!!!"menjerit guru sains iaitu cikgu gaia.....

"yelah cikgu..."suara perlahan alia yang kedengaran oleh murid murid...

alia yang kena berdiri di luar memandang azlan

"ish ko la ni.....aq panggil ko buat x tahu..."kata alia

tersenyum azlan kepada alia....

lalu cikgu Gaia berkata "alia!!"

"ye cikgu??"mata bersinar2 yang bercahaya  di mata alia...

"kamu berdiri kat luar sampai waktu rehat yer..."kata cikgu gaia yang garang itu...

"alaa.....ingat kan apa tadi"kata alia yang mengeluh..

"hahahahahahahaha...."suara ramai kedengaran...

"ni kaulah azlan!!"suara besar alia ...

"alia!!!"kata cikgu gaia..

"ye cikgu..."kata alia...

Friday, 23 November 2012

5Sahabat bemula!!episode satu bhgn 1


Tik tok tik tok.......kring!!!!!


















opocot mak engkau!!.....warh!!!!

azlan!!!cepat bangun mandi !!gosok gigi tu..pastu pakai baju yang mak gosok tu!!!cpt!!

"yelah mak,kejap lagi azlan turun.."warhhhh ngantuknya....lima minit lagilah...lalu azlan sambung tidur...-_o
kemudian....










putera azlan!!!!!suara merdu kini menjadi kacau bilau..

ye mak!!

dah pukul baper dah ni!!

azlan tidur lima minit je pon...

"Apa azlan kata ni....ni skang dah pukul 7:25 lima dah ni....bas tu tengah tunggu kamu..yang len dah pegi...nasib baik pakcik bas tu baik...."kata maknya

"Apa!!!!alamak aq dah lambat dah ni...."kata azlan....dengan kadar segera,azlan memecut laju kearah bilik air...selesai mandi memecut memakai baju dan mengambil begnya lalu turun kebawah...

"Itulah....ish3"kata maknya yang tersenyum......sebelum kesekolah azlan sempat menyalam maknya dan mengambil sekeping roti untuk alas perut....tetapi lupa bawa duit...

. . . . .Tiba di sekolah . . . . .

"fuh....nasib baik sempat smpai ke sekolah ni"

Bersambung...

Thursday, 22 November 2012

RuNn!Ng M@n!!

okey kita borak2 jom!!kita berhenti jap pasai 5S
hari ini saya citer pasal.....Runn!ng M@n

Ni mesti ramai yang tahu kan....cerita ni selalu popular.....kalau sesipa yang tidak tahu dan mempunyai Sone(saluran 393),buka la!!!!rugi siapa yang x tengok........

*saluran 393(ada beyond tau!!)
*hari jumaat
*jam 11:50 yer!!

cerita ni sebenar dalam kategori("urban variety show") iaitu terdiri 8 orang  iaitu


                                                           *kwangsoo
                                                           *jong kook
                                                           *jaesuk
                                                           *jihyo
                                                           *joongki
                                                           *seok-jin
                                                           *haha(haroro)
                                                           *gary

                                                           dah tahu bukan??

cerita ni diketagori(urban variety show)
*mahu lagi(carilah sendiri)......^_^
saya nak memperkenal artis2 korea yang join dalam running man.....^_^




Ini song joong ki

Hencem x???Klo encem follow ler

Dia ni sekejap je dalam running man....dia keluar dalam running man untuk sambung menjadi pelakon....siapa yang pernah tengok "Deep Root Tree"mesti korang tau kan...
*mesti korang x perasan kan*
ermm sampai sini saja kita berbual pasal joong ki......kalau minat dia telefon la dia
*kalau ada ler...


H@H@(haroro)

Nak tahu kenapa saya letak gambar haha ngan pororo....
cer tengok betol2..samer kan...dalam running man dia ni pengkhianat sama dengan kwang soo...             (mahu mengenalinya???)
okey bulan disember 2012...dia akan berkawin dengan byul(mahu gambarnya...kenalah cari sendiri....haha)
dalam running man juga dia sangat kelakar jadi tengoklah yer!!!

                                                          INI DIA Kim Jong Kook!!
                                     
                                   Okey ni yang dinanti...sparta kook!!!......siapa yang kenal mesti minat giler kan???
                                   lagipun dia ni kategori harimau!!!hahaha......dia garang sampai artis jemputan takut 
                                   dengan dia....lawak giler.....jadi teruskan menonton...
                                    *lagu pertamanya loveable...tengoklah kat youtube...mesti x caya yang sekarang
                                        dan yang sekarang....^_^

lee kwang soo

Ini dia lee kwang soo!!!
Dia kawan ngan haha*tapi!!!!!lagilah teruk.....memang pekhianat tul!!!
tapi kalau ngan jong kook....kena dia....takot dia....tapi skang kurang sket...
siapa yang ada KBSworld saluran*warhhh x ingat...jadi carilah ye yang saya ingat yang HD sahaja iaitu (392)...
    Iaitu citer The Innocent Man tapi pelakon tambahan....ciannye...haha XD
 dahlah pasai dia ni....
kita sambung orang yang len eh.....

 Song Ji hyo
seorang perempuan yang berani dan hanya seorang perempuan dalam running man.....tapi ganas...
bila dia marah jer mesti keluar lagu Angry Birds...
Dia ni juga dulu couple ngan Kang Gary tapi skang jadi EX..sekarang gary mahu ngan dia 
ni balik...^_^

Ni pulak pasangannya 


Haaaaa....Inilah couple jihyo..dia pandai Rap...kelakar.....
hrmmmm.....x tahu byklah pasai dia ni...
carilah yer
 mahu sambung ngan orang len plak...nak abiskan....

 
Jee seok jin

ni dah kategori "pakcik"dah...
Dia selalu kalah x pernah mng...biasa arh dah tua
dia selalu first yang kene tarik tag nama dan berkata"game start"

dan ni yang last
Yoo Jae suk
Dia juga kategori"uncle"tapi selu menang bukan cam seok jin tu.
hrmmmm......dia dah kawen....
dahlah....penat plak....


okey sampai disini sahaja yer...klo ada salah tulis kat shoutbox tu
oke???download lah...


please follow my blog please...^_^

 

   
 
 



Wednesday, 21 November 2012

aSaL uSul bandar "military soul dan munculnya dunia fantasi"bhgn 3


merka hidup  dengan gembira.....

Tiba tiba...

boommmmmmm!!!!!!!!!!!

aada sebuah rumah yang meletup...pada masa itu lelaki itu tengah makan........Apabila kedengaran bunyi itu....lalu lelaki itu keluar dari rumah itu...ternampak sebuah naga cahaya......

dengan segera lelaki itu membaling sebiji batu untuk mengambil perhatian...ketika itu naga itu terasa sakit....dengan segera naga itu memandang2 orang yang membaling kearahnya...tiba2 nampak seorang lelaki yang sedang membaling kearahnya....lalu menyembur api dan segera mengejarnya....

ketika lelaki itu membaling,naga itu menyembur api lalu menarik isterinya lari dan seorang kawan ikut bersamanya......

dikejar,dikejar,dikejar,dan dikejar.....

sampai sebuah lubang....

isteri:abg kita nak lompat ke??
suami:abang pun tidak tahu.
kawan:lompat je...
suami:kita tak tahu kita kemana apabila masuk lubang ni
kawan:lompat je...
dengan segera lelaki itu lompat bersama-sama isterinya dan kawannya..

mahu kesinambungannya.....tunggu

*cut citer.....terus membaca yer!!




















































Saturday, 17 November 2012

aSaL uSuL bandar"Military Soul dan bagaimana dunia fantasi muncul"bhgn 2

Tiba di kampungnya....

Lelaki:orang orang kampung!!!
penduduk kampung:kau kenapa datang balik kesini?
lelaki:aku datang kesini untuk membawa orang orang kampung ikut aku ke tempat yang lebih selesa dan luas

Masa lelaki itu bercakap ada seorang perempuan yang mencelah perbualan antara lelaki dan orang orang kampung..

perempuan:Jangan percaya cakap dia!!ini semua penipuan supaya kita mengikutnya ke tempat yang pelik2!!!
lelaki:betul!!!saya cakap betul!!!
perempuan:ye la tu!!okey kita bertanding!!siapa yang mahu ikut saya tinggal disini!!

selepas itu,separuh daripada penduduk itu percaya akan lelaki itu....Tiba di bandar itu semua orang terkejut dan gembira...lalu lelaki itu berkata"hebat bukan?"..selepas menintau kawasan itu...penduduk kampung itu memilih lelaki itu menjadi datuk bandar dan akhirnya menjadi tempat yang diketahui oleh orang orang lain....

pada suatu hari,

bersambung..

Friday, 16 November 2012

aSaL uSuL Bandar"military soul dan bagaimana dunia fantasi muncul"bhgn 1


Okey pertama sekali kita dengar asal usul "military soul" ya!!!dan macam mana adanya dunia fantasi itu!!

KEMBALI masa YANG lalu........

Pada zaman dahulu,ada seorang lelaki ini dan isterinya tinggal di sebuah perkampungan yang terletaknya di sebuah pulau yang bernama"Your Soul Island".lelaki itu mempunyai segalanya tetapi ditinggalkan oleh penduduk kampung....Hanya isterinya sahaja itupun keluarganya membenci si lelaki itu.....lelaki itu berasa sedih dan hairan....Mengapakah dia dibenci oleh penduduk kampung itu???adakah dia ada membuat kesalahan yang tidak diingini oleh penduduk kampung???

Dengan rasa kecewa dan sedih,dia terus meninggalkan perkampungan itu.....dia terus terus berjalan tidak kira lapar,penat,dan dahaga.Dia terus berjalan untuk mencari tempat yang sesuai dan selesa..

Tiba di sebuah tempat,lelaki itu ternampak sebuah bandar terbiar dan ada sebuah papan tanda yang tertulis
"Town of ????"...lalu lelaki itu berkata "town of what...siapalah yang meletakkan nama bandar ini"....
lalu dia terus menintau kawasan itu......"wah..masih kukuh bandar ini!!besar dan selesa!!....dengan kadar yang segera...lelaki itu berlari ke tempat asalnya untuk mengikutnya....

BERSAMBUNG......